EPIK ASAR MATNI USTIDA ISHLASHDA, TANLAB O‘QISH MATNNI TASVIRLASH USULLARIDAN FOYDALANISH (Neo Science Peer Reviewed Journal, 2023)
Epik asarni o'qishning zamonaviy usuli o'qituvchi rahbarligida sinfda matnni tahlil qilishni o'z ichiga oladi. Bu ish printsipi, birinchidan, o’ziga xos tarixiy ildizlarga ega, ikkinchidan, badiiy adabiyotning san'at turi sifatida o'ziga xos xususiyatlari bilan shartlangan, uchinchidan, yosh o'quvchilarning san'at asarini idrok etishi bilan belgilanadi.